Loois logo

Welkom bij Loois.
Hoe kunnen wij jou van dienst zijn?

Bedrijven &
Zelfstandigen

Zorgeloos ondernemen, daar wil Loois jouw firma in bijstaan. Dit doen we via innovatieve verzekeringsoplossingen & een professioneel risicobeheer. Ontdek vandaag nog ons aanbod.

Loois voor
particulieren

Iedere levensfase brengt nieuwe uitdagingen & obstakels. Loois wil jou en je geliefden bijstaan met een lach maar ook een traan. Ontdek nu onze vernieuwde aanpak.

Brandveiliger leven. 20% Korting op je woningverzekering!

Jaarlijks zijn er in België 20 000 woningbranden waarvan heel wat met dodelijke afloop. Alarmerende cijfers die de Belg helaas niet wakker schudden: er wordt te weinig aan brandveiligheid gedacht. Dat terwijl we dankzij kwalitatieve rookmelders en een vluchtplan heel wat brandveiliger kunnen leven. Niet alleen thuis, maar ook op de scholen.

Hieronder geven we een reeks preventietips die het verschil maken!

 

Plaats voldoende rookmelders

Installeer een rookmelder op elk verdiep van de woning (niet in de keuken, badkamer en garage). Zorg ervoor dat je deze rookmelders om de 10 jaar vervangt. Kijk ook na dat ze kwaliteitslabels bevatten zoals CE en EN14604. Deze en andere labels zoals Bosec, VDS, BS, NF garanderen een goede kwaliteit.

Bedenk een vluchtplan

Bespreek samen met je medebewoners, één of meerdere vluchtroutes om de woning in geval van brand veilig te verlaten. Is de vluchtroute vrij (vb. ligt er speelgoed op de trap of in de gang)? Weet ieder gezinslid wat te doen? Wie zal de hulpdiensten (112) verwittigen? Liggen reservesleutels binnen handbereik? Is er een alternatieve vluchtroute? Zorg tot slot voor een zaklamp, spreek een verzamelplaats af en houd regelmatig een evacuatieoefening.

Sluit de deuren

Om tijd te winnen tijdens de evacuatie, is het belangrijk om zoveel mogelijk binnendeuren te sluiten. Op die manier worden het vuur en de rook ‘opgesloten’ en krijgen deze zo weinig mogelijk zuurstof, waardoor de ontsnappingsroute naar buiten maximaal rookvrij blijft.

 

Je merkt het: de principes van een brandveiliger leven zijn zeer eenvoudig. Op die manier bescherm je zowel jezelf als jouw omgeving.

Ohja, nog een laatste tip: deel dit artikel met de buren!

 

Wanneer je bij Loois Verzekeringen een brandverzekering afsluit krijg je een gratis rookmelder! Zo dragen wij bij tot de brandveiligheid van onze klanten.

Maak hier je afspraak bij een van onze verzekeringsexperts voor meer informatie.

Vragen?
Meer Info?

Laat je e-mailadres of telefoonnummer na.

Een Loois-specialist contacteert je binnen de 48h.